Élmény mindig!

+36302049288
1111 Budapest Bartók Béla út 42.
ugyfelszolgalat@balatonair.eu

Francia Polinézia

Tahiti – Moorea – Bora Bora

Francia Polinézia egzotikus szigetvilága a szépség maga, a legenda szerint aki ide ellátogat, azt örökre megbabonázza. Szigetei távol a világ zajától sütkéreznek a Csendes-óceánban. Parti szélben bólogató kókuszpálmák, szemkápráztatóan kék kristálytiszta óceán, pompás víz alatti világ varázsolja el az utazókat. A dús trópusi erdőktől zöldellő hegyek pompás látványt nyújtanak a víz és az ég között. Tahitit, a „szerelem szigete ” természeti látnivalókban talán a leggazdagabb. Bora Bora a földi Paradicsom szinonimája, az erre tévedt Cook kapitány nemes egyszerűséggel „a Csendes-óceán gyöngyszemének” nevezte naplójában. Moorea zöldellő hegyei és aranyló tengerpartja semmihez sem fogható. Mindemellett Huahine, Rangiora, Raiatea egzotikus szigeteinek világa is feltárul a Pacific Princess fedélzetén tett 10 éjszakás hajóút során. A mesés utazást az „Angyalok városában”, Los Angelesben tett látogatás és a hajón töltött kényeztető napok teszik teljessé.

16 nap
32+ Korhatár
 • Destination

 • Departure

  Main Street, Taiwan
 • Departure Time

  Please arrive by 9:15 AM for a departure at 9:30 AM.
 • Return Time

  Approximately 8:30 PM.
 • Dress Code

  Casual, comfortable athletic clothing, hat and light jacket.
 • Included

  5 Star Accommodation
  Airplane Transport
  Breakfast
  Departure Taxes
 • Not Included

  Personal Guide
1

1. nap: Budapest - Los Angeles

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Los Angelesbe menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben, a Hollywood szívében elhelyezkedő szállodában.
2

2. nap: Los Angeles

Egész napos városnézés az „Angyalok városában”: az El Pueblo óváros, a Beverly Hills, a Rodeo Drive, majd séta a Hollywood Boulevardon a hírességek kéz- és lábnyomainak megtekintésével. Ebédidő a város egyik hangulatos negyedében (az ebéd a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő. Szállás Los Angelesben.
3

1. nap: Los Angeles - Tahiti

Délelőtt szabadprogram Hollywoodban, majd késő délelőtt kijelentkezés a szállodából. Látogatás a Getty Centerben, mely művészeti és kulturális központként számos gyűjteménynek ad otthont. A komplexum névadója J. Paul Getty, aki olajüzletből származó vagyonát egy rendkívüli képzőművészeti kollekció összegyűjtésébe fektette. Utazás Santa Monica tengerparti városába, ahol véget ér a 66-os út: séta a strandon és a híres mólón, majd szabadprogram, vacsorázási lehetőség helyi éttermekben (a helyszínen fizetendő). Transzfer a repülőtérre, utazás Tahitire menetrend szerinti repülőjárattal az éjszakai órákban.
4

4. nap: Tahiti

Kora reggeli érkezést követően transzfer a tengerparti szállodába, a szobák elfoglalása, majd reggeli. Pihenés a szállodában, egész nap szabad program Tahiti szigetén, mely a Csendes-óceán délkeleti részén fekvő Francia Polinézia szigetcsoport legnagyobb, legnépesebb és egyik legismertebb szigete. Világszerte nevezetes lenyűgöző természeti szépségeiről és barátságos lakóiról. Fővárosa Papeete, amely a sziget északnyugati partján fekszik. Tahiti és Francia Polinézia kormányzati, kereskedelmi és gazdasági központja, a szigetcsoport turizmusának centruma. Úgy tartják, ez az a hely, ahol Paul Gauguin is megtalálta életművének legfőbb inspirációját.
5

5. nap: Tahiti

Délelőtt félnapos városnézés a szigeten: az Elnöki Palota, a Városháza és a katedrális megtekintése kívülről, majd látogatás a helyi piacra, ahol a színpompás gyümölcsök mellett helyi kézműves termékeket is árulnak. A program zárásaként látogatás a Fekete Gyöngy Múzeumba, ahol a híres tahiti gyöngy legendája ismerhető meg. Transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Pacific Princess hajó fedélzetére. A kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.
6

6. nap: Tahiti

Pihenés a hajó fedélzetén teljes ellátással, vagy Papetee további felfedezése egyénileg. Este behajózás Huahine irányába.
7

7. nap: Huahine

A 16 km hosszúságú, mindössze 75 km² területű vad szigetként aposztrofált polinéz sziget kevésbé ismert, annak ellenére, hogy Tahiti közelében található. Két szigete, Huahine Nui és Huahine Iti (Nagy sziget és Kis sziget) között híd ível át, és szinte nyakláncként veszi körül lagúnáját a korallzátony. A polinéz legenda szerint a sziget akkor vált ketté, amikor Hiro istenség hatalmas kenujával nekicsapódott. Itt található Francia Polinézia legkiterjedtebb őslakossága hagyományait féltve őrző falvaival, hófehér homokos tengerpartjaival, vaníliaültetvényeivel. Fakultatív programlehetőség: félnapos szigettúra teherautóból átalakított helyi autóbusszal. A kb. 30 perces panoráma utazás során buja zöld völgyek, türkizkék lagúnák között vezet az út a kis szigetről a hídon át a nagy szigetre, a fővároson át, ahol Cook kapitány is szívesen időzött. Megálló a régészeti emlékeket őrző Maeva faluban, ahol egy rövid sétát követően látogatás a kis múzeumba, ahol rövid betekintést adnak a sziget történelmi és helytörténeti szerepéről. Tovább utazás egy vaníliaültetvényre, ahol helyi termékek vásárolhatók. Rövid megálló során a helyi vezető angolnaetetése követhető figyelemmel, majd egy fotószünet erejéig egy kilátóból vehető szemügyre Huahine Iti kis szigete és a Maroe-öböl. Vacsora és szállás a hajón.
8

8. nap: ... a tengeren

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Pacific Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére, mely 2019 júniusában teljeskörűen felújításra került. Fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. Felár ellenében különleges á la carte éttermek várják a gourmand vendégeket ínyencségeikkel. Legyen szó relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Pacific Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.
9

9. nap: Rangiroa

A kb. 50 km hosszú.sziget 25 km széles lagúnájával Francia Polinézia legnagyobb, a Föld negyedik legnagyobb atollja. Több, mint 240 szigetből, homokpadból áll, melyek összterülete kb. 170 km². Pálmafákkal övezett hófehér homokos tengerpartja csodálatos kikapcsolódást nyújt. Fakultatív programlehetőség: látogatás egy gyöngyfarmon, ahol a fekete gyöngy történetéről, tenyésztéséről, feldolgozásáról kapnak betekintést és vásárlásra is lehetőség nyílik. A program utazással együtt maximum másfél órát vesz igénybe, melyet követően a sziget tengerpartjának egyéni felfedezésére is nyílik lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.
10

10. nap: ... a tengeren

A Pacific Princess fedélzetén fitneszterem aerobikkal és mini golfozás gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetnek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe. A napozóterasz, a szabadtéri úszómedence két pezsgőfürdővel szintén a pihenést szolgálja. Teljes ellátás és szállás a hajón.
11

11. nap: Raiatea

Tahiti szigetétől 315 km-re északnyugatra található sziget, mely a második legnagyobb is egyben. Az őslakos Maohik szerint Havai'i-nak is nevezték, korábban vallási, kulturális és történelmi központ volt. A sziget kikötővárosában színes piac, kézműves helyi termékeket árusító üzletek találhatók. Fakultatív programlehetőség: félnapos kirándulás keretében hajókirándulás egy vaníliaültetvényre, majd pihenés piknik ebéddel a tengerparton, melyhez a sznorkeling felszerelés javasolt. Vacsora és szállás a hajón.
12

12. nap: Bora Bora

James A. Michener amerikai író Pulitzer-díjas művének, a Dél-tengeri történeteknek varázslatos helyszíne, Bali Ha’i kel életre a csillogó kék lagúnák övezte Bora Borán. A mesés szépségű sziget Francia Polinézia egyik legismertebb tagja, mely Tahititől 230 km-re, a Társaság-szigetekhez tartozó Szélcsendes-szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti nyelven „elsőszülött”, mivel a legendák szerint első szigetként emelkedett ki az óceánból. A vulkanikus sziget közepén a Mount Otemanu sokszor felhőbe burkolódzó csúcsai magasodnak, mely a sziget minden pontjáról lenyűgöző látványt nyújt. A sziget körül a világ talán legszebb színű és vizű lagúnái találhatók a külső korallzátonyok védelmében. Páratlan élővilága rengeteg turistát vonz a világ minden tájáról. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás egy korallzátonyhoz, ahol kiváló lehetőség nyílik a felszíni búvárkodásra. A katamaránnal történő utazást követően kb. 2 óra áll rendelkezésre a sznorkelezésre, ahova javasoljuk saját felszerelésüket magukkal vinni. Vacsora és szállás a hajón
13

13. nap: Bora Bora

Pihenés a hajón teljes ellátással, vagy a sziget felfedezése egyénileg. Vegye fel a térségre jellemző ruhadarabot, a pareót és élvezze a bujazöld hegyek látványát, vagy lazítson a tengerparti strandok egyikén.
14

14. nap: Moorea

A Tahiti szigetétől 17 km-re északnyugatra fekvő paradicsomi Moorea felszínét hegyek borítják, így 18 000 fős lakosságának nagy része a keskeny óceánparti sávokban él. A Moby Dick írója, Herman Melville, és Paul Gauguin francia festőművész által is nagyra becsült polinéz sziget egykori királyi család székhelye volt. Környékén a mai napig láthatók kivetővel ellátott vitorláscsónakos halászok, utcáin pareo ruhát viselő nők sétálgatnak és gyerekek pecáznak a sziget hídjairól. Bádogtetős házai mögött buja zöld növényzet és égbe szökő hegyek pompáznak. Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás egy fehérhomokos lagúnához. A kb. 30 perces hajókázás során a sziget és a korallzátonyok csodálatos látványa mellett a dús trópusi növényzetbe burkolt hegyek képe egyaránt felejthetetlen élményt nyújt. Kb. 4 óra áll rendelkezésre a pihenésre, de lehetőség nyílik a sekély lagúna vizében a rájaetetést is megfigyelni. A gitár és ukulele kíséretében előadott tahiti dalok mellett ebédet szolgálnak fel. Visszatérés katamaránnal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.
15

15. nap: Tahiti

Hajnali kijelentkezést követően transzfer a repülőtérre. Utazás két átszállással Budapestre.
16

16. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tour Review Scores And Score Breakdown

Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui. Etiam rhoncus. Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing.

Comments

 • George Price
  2017.09.08. at 10:19

  Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt.

 • Brenda Ward
  2017.09.08. at 10:19

  Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi.

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register