Élmény mindig!

+36302049288
1111 Budapest Bartók Béla út 42.
ugyfelszolgalat@balatonair.eu

Amerikától az Anktartiszig

A jéghegyekig és vissza…

Dél-Amerika ezer arcú, változatos kontinense a lenyűgöző természeti szépségek birodalma. Patagónia végtelen tájai és érintetlen vidéke, Tűzföld – a „világ vége”, a Déli-sarkvidék és a Horn-fok jégvarázsa, valamint a ritkán látott sarkköri állatvilág közeli megfigyelése életre szóló élményekkel ajándékozza meg az utazót a hajóút során. A kis- és nagyvárosok Dél-Amerika színes kultúrájába engednek bepillantást, legyen szó akár a lehengerlő Buenos Airesről, „el paisito”, vagyis Uruguay elbűvölő fővárosáról, Montevideóról, Chile csodás óceánparti településeiről vagy a nem mindennapi fekvésű Santiago de Chiléről. A dél-amerikai kontinens rendkívüli szépségei mellett a gasztronómia remekei is megörvendeztetik a látogatókat az argentin pampák parrillada grill-fogásaitól Chile világhíres borainak kóstolásáig.
A különleges útvonal a Coral Princess hajójának kényelmében fedezhető fel. A Buenos Airesből Santiago de Chilébe tartó hajóút az út elején és végén 2-2 éjszakás szárazföldi programmal teszi még gazdagabbá a 23 napos csoportos utazást.

23 nap
9+ Korhatár
1

1. nap: Budapest - Buenos Aires

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Buenos Airesbe.
2

2. nap: Buenos Aires

Érkezés Buenos Airesbe a reggeli órákban Transzfer a szállodába, ahol bejelentkezés és a csomagok elhelyezése, rövid lehetőség felfrissülésre. Félnapos autóbuszos városnézés Buenos Aires déli látnivalóinak felfedezésével. Buenos Aires varázsát részben változatos építészetének, koloniál épületeinek, francia palotáinak– és persze a város minden porcikáját átjáró tangónak köszönheti. Utazás a különleges hangulatú San Telmo negyedbe, az egyik legrégebbi városrészbe, ahol egykoron Pedro de Mendoza spanyol aranyvadász az első települést alapította 1536-ban Santa Maria de Buan Ayre néven. A következő megálló a La Boca negyede, Buenos Aires bölcsője: az 1800-as évek második felében a kikötőbe érkező emigránsok ezrei építették itt fel otthonaikat. Fémhulladékból épített, színesre festett házikói a város emblematikus látnivalói. Ebéd egy helyi étteremben (italfogyasztás nélkül), majd visszautazás a szállodába. Este szabadprogram. Szállás Buenos Airesben.
3

3. nap: Buenos Aires

Egész napos „Fiesta Gaucha” kirándulás: látogatás az argentin pampákra. Utazás egy jellegzetes argentin farmra, ahol ismerkedés a vidéki élettel. A házias ebéd során a vendégek megkóstolhatják az ízletes argentin grill ételeket és bort, a parrillada fogásait, miközben zenés folklór műsor szórakoztatja őket . Ezt követően, a tehénpásztorok, más néven gaucho-k tartanak bravúros lovasbemutatót. A program után visszautazás Buenos Airesbe. Este vacsora egy helyi étteremben, melyet az egyik híres tangó show megtekintése követ. Szállás Buenos Airesben.
4

4. nap: Buenos Aires

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd az argentin főváros északi látnivalóinak megtekintése félnapos városnézés keretében. Az elegáns Retiro és Recoleta negyedek, majd a San Martín tér megtekintése, ahol Jorge Luis Borge, az argentinok híres írója tette sétáit. Az Alvear Avenue elegáns üzletei és palotái után a Nuestra Señora Del Pilar bazilika megtekintése kívülről, mely Buenos Aires egyik legrégebbi, még a gyarmati időkből származó temploma. Végül a Recoleta temető, ahol Eva Peron sírja is áll. Utazás a modern és nyüzsgő Palermo negyeden áthaladva, ahol a Latin-Amerikai Művészetek Múzeuma (MALBA) – a földrész egyik legjelentősebb múzeuma és kulturális központja is található. A program után transzfer a kikötőbe, a kabinok elfoglalása, Vacsora és szállás a hajón.
5

5. nap: Montevideo, Uruguay

Az 1726-ban alapított Montevideo élénk, eklektikus, kozmopolita város. A félnapos fakultatív kirándulás a kikötőből indulva a város szívébe vezet, ahol panorámás városnézés keretében a Ciudad Vieja negyedben található Solís színház, a katedrális és a Torres García múzeum tekinthető meg. A város legnagyobb teréhez érve a Plaza Independencia oldalán álló feketemárványból készült José Artigas Gervasio Mauzóleum megtekintése, melynek tetején a nemzeti hős szobra látható. A Prado Park a helyiek kedvelt botanikus kertje, amely a növényritkaságokon kívül történelmi épületeket is rejt. A Batlle y Ordonez Park a centenáriumi stadionról nevezetes, itt rendezték a futball történetének első világbajnokságát 1930-ban. A focimúzeumban az uruguay-i sportrelikviák, köztük a két VB győzelmük emléke tekinthető meg. Legalább ennyire ikonikus épület a Gaetano Moretti olasz építész tervezte Palacio Legislativo, a törvényhozás épülete, melyet 1925. augusztus 25-én avattak fel a Függetlenségi Nyilatkozat centenáriumának ünneplésével. A márvány és gránit borítású csodálatos központi lobbitól a páratlan faszerkezetű könyvtárig minden részletében egy építészeti csoda. Visszatérés a tengerparton haladva a hajóra. A 20 km-es Rambla mentén csodás strandok váltják egymást.
6

6-7. nap: ... a tengeren

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Coral Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére. Fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. Felár ellenében különleges á la carte éttermek igazi ínyencségekkel várják a gourmand vendégeket Legyen szó továbbá sportokról, relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Coral Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.
7

8. nap: Falkland szigetek

A Falkland- szigetek az Egyesült Királyság saját kormányzású tengerentúli területe. Stanley város kikötője a sziget széljárta keleti csücskében, az egyik legcsapadékosabb részén található és 1845 óta a Falkland-szigetek fővárosa. A Föld egyik utolsó érintetlen tájaként nem csoda, hogy a Falkland-szigetek tiszta strandjaival és kristálytiszta vizeivel több száz vadfaj otthona. A világ minden tájáról érkeznek ide biológusok, természettudósok és fotósok, hogy megfigyeljék a szamárpingvinek természetes élőhelyét. A kb 2,5 órás fakultatív program résztvevői négykerék–meghajtású járművekkel indulnak a pingvinkolóniák felkeresésére.A kirándulás végén visszautazás a hajóra, ahol vacsora és szállás.
8

9. nap: ... a tengeren

A Coral Princess fedélzetén remek esti szórakozási lehetőségek állnak rendelkezésre. A színházterem esti műsorai és musicaljei színvonalas és igényes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára. A táncos lábúak az Explorer's Lounge parkettjén rophatják kedvükre, a kalandorok a Princess Casinóban tehetik próbára szerencséjüket.
9

10-13. nap: Anktartisz

A hajózás során kiszállásra nincs lehetőség; míg a hajó lassan halad a festői partok és tájak mentén, a fedélzeten tájékoztatást kapnak az utasok a látott helyekről, érdekességekről. A magas hegyek, fjordok és gleccserek uralta táj az Antarktisz legnagyobb félszigete. Az egykor Dél-Amerikai és az Antarktisz között hidat alkotó félsziget felfedezése vitatott, ennek köszönhető semlegesen csengő neve. A félsziget tundráját az Antarktisz "legenyhébb" éghajlata jellemzi, ezért jégmentes területei néhány ritka növény, mint az antarktiszi sédbúza és a felemás virágú szegfű egyedüli otthonául szolgálnak. A félszigetet körülvevő jeges vizek különféle fókák, pingvinek és tengeri madarak természetes élőhelyei. Élvezze a festői körutazást a világ legtávolabbi részén, ebben a fagyos természet uralta, lélegzetelállító szépségű csodaországban!
10

14. nap: Cape Horn

A Föld legszélsőségesebb területe, az Antarktisz (Déli-sarkvidék) nagyrészt a déli sarkkörtől délre helyezkedik el, és a Déli-óceán veszi körül. A Föld legelszigeteltebb kontinensének területe mintegy 14,2 millió km². Partvonala mentén szokatlan formájú úszó jéghegyek, kékes gleccserek, fenséges hegycsúcsok és meredek jégselfek figyelhetők meg. Legnagyobb félszigete az Antarktiszi-félsziget, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába. Habár maga a kontinens jeges tundra éghajlatú, az egész Antarktisz legenyhébb klímája jellemzi ezt a félszigetet. Engedje, hogy a Horn-fok környéki hajós körútja során lenyűgözze a festői szépségű meseország, melyet a természet jeges és zord erői fognak közre.
11

15. nap: Argentína (Tűzföld)

Magellán Tierra del Fuego, azaz a "tűz földje" névvel illette, miután meglátta a beárnyékolt szigetcsoport mögül felragyogó napsugarakat. Azonban több mint 300 évig ez a név félelmet keltett a tengerészekben. Az ordító ellenszél, a hegyes-sziklás tengervíz és partvonalak gyakran hirtelen véget vetettek a tengeri hajóutaknak. A korábban büntetés végrehajtási telephelyként szolgáló Ushuaia napjainkban a vadregényes, hófödte csúcsoktól díszes, jeges vizű Beagle-tengerszoros kapuja. A félnapos fakultatív kirándulás Ushuaia-ban kezdődik. Hajókázás és barangolás Földünk e nagyon távoli, zord vidékén, ahol a legnagyobb élményt az érintetlen természet felfedezése jelenti. Vacsora és szállás a hajón.
12

16. nap: Punta Arenas, Chile

A chilei Punta Arenas dombok tetejére épült, a Magellán-szorosra nyíló kilátással. A Panama-csatorna kialakítása előtti időkben ez volt a Horn-fok felé tartó hajók fő kikötőhelye. Gazdag természeti erőforrásainak köszönhetően a mai napig egy virágzó város. Patagónia chilei területeinek egyik kapuja, ahol fjordok szövevényével, folyókkal, sztyeppékkel, az északi területeken hegyekkel találhatók. Tőle délre terül el a hatalmas "jégtömb", az Antarktisz. Igazán különleges félnapos fakultatív kirándulás veszi kezdetét a Magellán-pingvinek híres lakókörzetébe. A pingvinfajta nevét Ferdinand Magellánról kapta, aki 1519-ben elsőként látta meg őket. Rövid autóbuszos utazás után egy kellemes, 2 órás hajókázásra kerül sor a Magellán-szoroson észak felé haladva a Magdalena-szigetig.
13

17-19. nap: ... a tengeren

A Coral Princess fedélzetén megannyi sportolási lehetőség: fitneszterem aerobikkal, sportpálya kosár- és röplabda lehetőséggel gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetnek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe. A teljes kikapcsolódásra vágyók számára az utolsó tengeren töltött napokon a The Sanctuary lehet a tökéletes választás. A nyugalom szentélyén a felnőtt vendégek hűsítő italok, könnyű falatok és frissítő masszázs mellett pihenhetnek és kapcsolódhatnak ki akár egy jó könyv társaságában. A The Sanctuary térítés ellenében látogatható.
14

20. nap: Santiago, Chile

Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Kirándulás autóbusszal a rövid távolságra lévő Isla Negra-ba, az 1971-ben irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott chilei költő és író, Pablo Neruda életének egyik fontos helyszínére. A nem mindennapi, sziklára épült ház csodálatos óceánparti fekvése mellett berendezésével is lenyűgözi a látogatókat. Az eklektikus és megkapóan személyes Isla Negra Múzeum megtekintése után ízletes ebéd egy helyi étteremben, majd utazás autóbusszal a kb. 100 km-re lévő Santiago de Chilébe, a fővárosba. A szálláshely elfoglalása. Szállás Santiago de Chilében.
15

21. nap: Santiago de Chile

Chile a világ legjobb bortermelő országainak élbolyában van, szőlőtermesztése és borkészítése közel fél évszázados hagyományra tekint vissza. Reggeli után egész napos kirándulás keretében a festői Valparaiso régió legszebb látnivalóinak felfedezése borospince látogatással és borkóstolóval. Indulás autóbusszal a szállodától a tengerparti hegyek (Cordillera de la Costa) dúsan zöldellő völgyein át. A festői út a termékeny Curacaví- és Casablanca-völgyeket is érinti. Ezt követően utazás Viña del Mar-ba, a „kertek városába”, mely gyönyörű növényzetével és 8 mérföldnyi tengerpartjával méltán az egyik leglátogatottabb város és a helyiek körében is luxus nyaralóhelynek számít. Ezután panoráma városnézés a Csendes-óceán ékkövének nevezett Valparaíso városában. Színes házai, bájos törtélelmi kikötője felejthetetlen látnivalókkal ajándékozza meg az utazókat. Panoráma városnézés a főbb látnivalók - a Nemzeti Kongresszus, az O'Higgins park, az Itália park, a Victoria és Sotomayor terek, valamint a Muelle Prat rakpart érintésével. Útközben ebéd. A program után visszatérés autóbusszal a kb. 115 km-re található Santiago de Chilébe, ahol szállás.
16

22. nap: Santiago de Chile

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Ezt követően félnapos autóbuszos városnézés Santiago de Chilében. A különleges fekvésű, völgyben fekvő és az Andok hósipkás hegyei által körölölelt város Dél-Amerika egyik legérdekesebb nagyvárosa. Kontinensén a legmagasabb életszínvonalat biztosító városok rangsorában a harmadik helyet foglalja el; mindamellett, hogy ízig-vérig modern nagyváros, számtalan lehetőséget nyújt természetközeli, szabadtéri tevékenységekre és kikapcsolódásra is. A kirándulás első állomása a város felett 880 méter magasan emelkedő San Cristobal hegy, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a mélyben nyújtózkodó városra és a környező hegyekre. Ezt követően ebéd a Bellavista városrészben a San Cristobal hely lábánál, majd utazás a Plaza de Armas-ra, a koloniál főtérre, a város egyik legrégebbi pontjára, mely számos fontos és érdekes épületnek ad otthont: többek között a katedrálisnak, a városi tanács épületének, a központi postaépületnek és a Nemzeti Történeti Múzeumnak is. Látogatás a régi Concha y Toro negyedbe, ahol macskaköves utcák és ódon kúriák idézik fel a történelmi idők hangulatát. A városrész 1870 és 1876 között, az ezüstbányászat virágzáskor lendült fel és vált a gazdagok kerületévé. A városnézés után transzfer a repülőtérre, elutazás a késő délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással Budapestre.
17

23. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Leave a Reply:

Accommodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value for Money

You don't have permission to register